motto: Žij okamžikem, protože ta chvíle kterou prožíváš, se už nikdy nedá zopakovat...

čtvrtek 9. června 2016

Rohlíky jako od pekaře ...

Ty nejobyčejnější recepty, bývají ty nejlepší,
stejně jako na tyto geniální rohlíky.


Asi na 12 ks "křupáčů" stačí:
kvásek: 250 ml teplé vody, 1 lžíce krystalového cukru, půl kostky kvasnic- nechat vykynout
pak přidat do : 0,5 kg polohrubé mouky, 1 lžíce soli, 1 lžíce oleje
A to je vše ...


Vypracovat těsto, nechat kynout. 
Vždy asi po 20 minutách promíchat a nechat zase kynout- to asi 2x za sebou
Pak nadělat 12 stejných kouliček, ty vždy vyválet a stočit do tvaru rohlíku.
Pomazat vejcem, posypat solí, mákem a nechat ještě asi 15 min stát.
Péct na 230st asi 15 -20 minut






Dobrou chuť ...



10 komentářů:

  1. Krásné fotky. A rohlíky vypadají líp než od pekaře ... ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Stáni,byly fakt dobrý ;-) .Sluníčkové dny.H

      Vymazat
  2. Hani ty jsou ;-). Já už moc světlé pečivo nejím, ale tyto určitě vyzkouším. Koupit dnes dobré pečivo je tak trochu zázrak a pomyšlení na křupavý a ještě teplý rohlík je neodolatelná. Děkuji za recept a přeji Ti krásný víkend =o). Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivi,ani já klasické rohlíky nejím,ale tyhle chutnaly i mně.Krásný víkend i tobě.H.

      Vymazat
  3. Stejně jsou domácí nejchutnější. Včera jsem pekla housky :o)). Ta vůně co se pak line z trouby po celém domě.
    Hani měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,jj.za trochu práce to stojí a je to aroma i mňamka zároveň ;-).Voňavé dny přeju.H.

      Vymazat
  4. Já si nemůžu pomoct, ale mě přijde že sádlo je na rohlíky lepší. Zkoušela jsi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andrejko,já zkoušela jen tyto,tak ty tvoje budou výzva na příště :-).Pohodové jarní dny přeju.H.

      Vymazat
  5. To opravdu vypada tak jednoduse, ze to snad zksuim:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marci,vážně je to jednodušší,než se zdá ;-).Fajné pečení H.

      Vymazat

Děkuji moc za váš čas a chuť, přidat mi sem i pár řádků ...