Ty nejobyčejnější recepty, bývají ty nejlepší,
stejně jako na tyto geniální rohlíky.
Asi na 12 ks "křupáčů" stačí:
kvásek: 250 ml teplé vody, 1 lžíce krystalového cukru, půl kostky kvasnic- nechat vykynout
pak přidat do : 0,5 kg polohrubé mouky, 1 lžíce soli, 1 lžíce oleje
A to je vše ...
Vypracovat těsto, nechat kynout.
Vždy asi po 20 minutách promíchat a nechat zase kynout- to asi 2x za sebou
Pak nadělat 12 stejných kouliček, ty vždy vyválet a stočit do tvaru rohlíku.
Pomazat vejcem, posypat solí, mákem a nechat ještě asi 15 min stát.
Péct na 230st asi 15 -20 minut
Dobrou chuť ...
Krásné fotky. A rohlíky vypadají líp než od pekaře ... ;-).
OdpovědětVymazatDěkuji Stáni,byly fakt dobrý ;-) .Sluníčkové dny.H
VymazatHani ty jsou ;-). Já už moc světlé pečivo nejím, ale tyto určitě vyzkouším. Koupit dnes dobré pečivo je tak trochu zázrak a pomyšlení na křupavý a ještě teplý rohlík je neodolatelná. Děkuji za recept a přeji Ti krásný víkend =o). Ivana
OdpovědětVymazatMilá Ivi,ani já klasické rohlíky nejím,ale tyhle chutnaly i mně.Krásný víkend i tobě.H.
VymazatStejně jsou domácí nejchutnější. Včera jsem pekla housky :o)). Ta vůně co se pak line z trouby po celém domě.
OdpovědětVymazatHani měj se hezky.
Ála
Milá Alenko,jj.za trochu práce to stojí a je to aroma i mňamka zároveň ;-).Voňavé dny přeju.H.
VymazatJá si nemůžu pomoct, ale mě přijde že sádlo je na rohlíky lepší. Zkoušela jsi?
OdpovědětVymazatMilá Andrejko,já zkoušela jen tyto,tak ty tvoje budou výzva na příště :-).Pohodové jarní dny přeju.H.
VymazatTo opravdu vypada tak jednoduse, ze to snad zksuim:-). M.
OdpovědětVymazatMilá Marci,vážně je to jednodušší,než se zdá ;-).Fajné pečení H.
Vymazat