Po dlouhé době vás nevezmu ven,
ale zůstaneme u mě doma.
Ráda se motám v kuchyni,
raději ale než vařím, tak peču.
Snad proto, že výsledek mého snažení vydrží o chlup déle,
než pár minut...
Sladké peču cokoliv
a když je do obchodu daleko,
začala jsem více fušovat do řemesla občas i pekařům...
Nikdy bych nevěřila,
jak upéct čerstvé pečivo je jednoduché.
Takže dnes můžete kouknout,
jak se u nás pod kopci pečou obyčejně neobyčejné
Bulky, Dalamánky,
říkejte jim, jak chcete...
Recepis je opět jednoduchý jako písnička.
Většinu důležitostí, krom možná droždí, má doma asi každý,
takže kdykoliv, třeba do hodinky může tyhle lesklé bochánky mít každý.
Neboť základním bonusem je:
těsto N-E-K-Y- N- E
Potřebujete jen:
370 ml teplé vody
1 kostku droždí
1,5 lžičky cukru
nechat vzejít kvásek, ten potom vlít do:
600g hladké mouky / možno část nahradit žitnou/
5 lžic oleje
2 lžičky soli
kmín
Zpracovat těsto a HNED dělat bulky/ dalamánky/
V té stejné době, kdy tvarujeme bochánky, předehřát troubu na 200st.
Peče se hned cca 20 minut.
Z dávky je cca 12 bulek
No a potom už jen chránit vlastním tělem,
aby vydržely aspoň některé vychladnout.
Za mě a všechny doma už není nad ty domácí
a navíc s láskou pečené.
Zkuste, uvidíte, jak to bude u vás...
Stojí to za pár chvil v kuchyni,
kdy navíc budete mít nejlepší vůni po celém domě,
co ani žádná značková aromka nevykouzlí.
Navíc se na vás patrně budou všichni usmívat
a ještě vás budou i chválit,
tedy až patrně sní tu úplně poslední,
protože není čas se zdržovat mluvením, dokud jsou,
protože kdo zaváhá...
Anebo jich prostě zase bylo málo...
A co vy?
Pečete taky doma?
Mám pocit, že tahle divná doba nás všechny nějak víc drží v kuchyni
Tak jestli vás to kuchtění ale často moc nebaví,
tak třeba zkuste občas něco nového
a třeba najdete i v tom "musím",
aspoň kousek "ráda"...
Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik
a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost...
❤
❤