neděle 27. srpna 2017

Lepší než Sachr ...


Po delší době jsem se vrátila do kuchyně s pocitem, 
že i tady musím vyzkoušet něco nového...
A protože prostě vždycky mi bude blíž cukrárna než restaurace,
tak musela vyhrát samo sebou novinka sladká...
A protože za čokoládu bych šla i do "pekla",
ale protože klasický Sachr není ale určitě nic pro mě,
ale chtěla jsem zkusit vykouzlit dobrotu s minimálním úsilím a počtem ingrediencí,
navíc ještě s možností aspoň něco v receptu pozměnit podle sebe,
proto volba padla na tuhle černou dobrotu:
 
     
Lepší než perník
lepší než desítky "litých" dobrot, které jsem vyzkoušela,
žádná "dusivka" a navíc stokrát lehčí,
prostě Lepší buchta...



A tu hlavní ingredienci- tudíž cuketu,
by tam navíc málo kdo hledal...
A nepoznal nikdo, že tam je,
ale přidat si chtěli všichni i největší odpůrci tohoto zeleného pokladu...
Cuketových buchet jsem zkusila spousty,
ale tahle určitě zatím vyhrává...



Takže kdo máte podobné představy o třeba nedělní klasické buchtičce ke kávě,
neváhejte a vyzkoušejte,
stíháte i během odpoledne a pokud bude chutnat jako u nás,
budete plech muset bránit vlastním tělem...


Recepis jednoduchý zde:

3 vejce a 17 dkg moučky umíchat do pěny
pak ještě 5 lžic kakaa
zvlášť rozpustit 10 dkg hořké čokolády a 12,5 dkg másla
k tomu
17 dkg polohrubé mouky a prášek do pečiva
a naposledy 
30 dkg na jemno nastrouhané oloupané a cukety- přebytečnou tekutinu odlít

Pečeme na menším plechu asi 30 minut asi na 180st.
Nahoru marmeládu, čokoládu- podle receptu původního.
Já navrhuji pro horké dny jen řádnou bílou peřinu cukřenkou...



Tak ať i vaše další dny jsou jen příjemně sladké...



22 komentářů:

  1. Vypadá to luxusně! Moc ráda vyzkouším a pak dám vědět o boulích za ušima :-)
    Měj se hezky, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KLárko, určitě vyzkoušej, stojí to za to :o)
      Děkuji moc za návštěvu.Ať tvé další dny jsou už jen hezké a sladké... H.

      Vymazat
  2. Cuketovou buchtu dělám taky, i když podle trochu jiného receptu (podle tohohle - http://werka13.blog.cz/1604/rezy-ze-strouhanych-jablek - jen v něm jablka nahradím cuketou). Ale tvoje verze taky vypadá zajímavě - vzlášť mne jako správného čokohlika navnadila ta rozpuštěná čokoláda).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, no právě- ta čokoláda...hmmm... :o).Cuketových buchet jsem zkusila už dost, ale s tímhle čokoládovým bonusem je prostě podle domácího známkování skvělá.
      Měj se moc hezky. H.

      Vymazat
  3. Také mám recept na perník z cukety, ale ta tvoje dobrota vypadá fakt luxusně. Ukládám recept Hani :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji za milý komentář. Budu ráda, když tahle cuketka nezůstane jen na papíře :o).Pohodové poslední srpnové dny. H.

      Vymazat
  4. Hani, právě včera jsem pekla cuketovou bábovku a moc nám chutnala.Recept je hodně podobný, jenom do něj ještě přijdou oříšky.
    Tvá dobrota vypadá moc lákavě a ještě krásně naservínována.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, cuketové buchty většinou nikdy nezklamou. Díky moc za milé řádky.Měj se hezky. H.

      Vymazat
  5. Hani, dobrota vypadá moc dobře a cuketu bych v ní nehledala. Zítra bych si klidně dala kousek k snídani.
    Přeji krásný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, škoda, že nebydlíš blíž, třeba bych ti kousek uchránila :o).Taky přeji jen samé sluníčkové dny. H.

      Vymazat
  6. Hanko, moučník vypadá výborně a jak jinak, opět to máš krásně nafocené.
    Měj pěkný večer
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, jsem ráda, že jsem potěšila i tvoje oko, chuť bohužel ještě neumím ...
      Měj se hezky. H.

      Vymazat
  7. To je tak krásně vychválena a svůdně nafocená dobrota, že bych neodolala...
    Haničko, díky, píšu si!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji, děkuji... Budu ráda, když třeba někdy vyzkoušíš i u vás.
      Krásné dny. H.

      Vymazat
  8. Vypadá krásně, mňam.
    Bohužel můj milý masožrout je odpůrce cukety, musela jsem slíbit, že mu nikdy do buchty nepodstrčím :D Zato já bych si dala, a čokoládu taky miluju :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, i odpůrce cukety jsem nakonec přesvědčila. Cuketu jsem takticky zatajila a nepoznal ji vážně nikdo. Ona tam není ani vidět a už vůbec ne poznat v chuti.
      Chce to vyzkoušet a případně mlžit :o).Hezké sladké dny. H.

      Vymazat
  9. Vypada to moc dobre, lakave:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko a troufám si říct, že to i stejně chutná :o).
      Měj se hezky a děkuji za návštěvu a milý komentář. H.

      Vymazat
  10. Ahoj Haničko, buchta vypadá lákavě - určitě ji vyzkouším,jen letos mi cukety zrovna moc nerostou. Hezký víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivi,jsem ráda,že buchta zaujala.Myslim,že stojí za to si na ni i jednu menší cuketu koupit;).Pohodové dny i k vám.H.

      Vymazat
  11. A já zrovna přemýšlela, co bych mohla zítra upéct, děkuji za inspiraci :-) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co,tak ať chutná jako nám ;).Hezkou sladkou neděli.H.

      Vymazat

Děkuji moc za váš čas a chuť, přidat mi sem i pár řádků ...