čtvrtek 23. června 2016

Levandulová ...

Podlehla jsem zvědavosti a umíchala jsem letos můj první Levandulový sirup.
Barva neskutečná a chuť- jako veliký polštář naplněný fialovou krásou...




Pokud máte doma tuto fialovou nádheru, zkuste.
Do asi 2 litrů převařené, prochladlé vody nasypte hrst otrhaných kvítků levandule,
 já ještě přidala asi půl hrsti meduňkových listů a asi 3 lžíce kyseliny citronové.
Zadělat plátnem a nechat 2 dny stát v kuchyni.
Třetí den přecedit přes plátno a do růžové šťávy přisypat necelé kilo krystalu.
Přivést k bodu varu , nechat asi 10 minut, až se cukr rozpustí na mírném ohni.
Pak slít horké do vyhřátých sklenic a uzavřít.
Vychlazené uchovávám v lednici, ale myslím, že díky kyselině by mohl vydržet i mimo ni.


Takže na zdraví a na provoněné růžové dny...





2 komentáře:

  1. Strašně se mi líbí tvoje fotky....
    Se sirupy jsem zatím neexperimentovala. Minulý týden jsem dostala na chalupě od sousedky mátový, ještě jsem ho nestačila vyzkoušet (a zůstal na chalupě). Takže příští týden okoštuju a pak uvidím, jestli se do něčeho pustím. Jsem zvyklá pít neslazený čaj (teplý i studený) nebo bublinkovou vodu, tak nevím, jak mi to sladké půjde "pod nos".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda,že fotky potěšily.Já sirupy taky nepiju,ale když se hodně zředí,případně v alko-verzi se přidá bílý rum,hodně ledu,pije se to samo :-).
      Krásné letní dny.H

      Vymazat

Děkuji moc za váš čas a chuť, přidat mi sem i pár řádků ...