úterý 21. června 2016

Jahodový začátek léta ...

Dnes podle kalendáře a dokonce i pohledu z okna, začalo LÉTO.
Jako většina lidí, je mám na začátku mimo jiné spojené s vůní jahod
a té nejfajnovější červené, které znám.




Protože u nás se konzumují tyto červené poklady výhradně v čerstvé podobě,
snažím se je občas ale propašovat i do klasického jídla.
Pro tentokrát jsem na večeři vytvořila:

Lívance ze zakysané smetany přelité jahodami
postup jak jinak než bleskový, přesně podle hesla: o půl šesté vymyslíš a v šest už večeříš...



1 zakysanou smetanu prošleháme s 3 žloutky, 2 lžícemi cukru, 150 g hladké mouky
 a špetkou soli.
Zvlášť ušleháme sníh z bílků a přidáme potom k těstu.

Dál už znají všichni- smažit, nechat na ubrousku odsát.
Polít třeba rozmixovanými jahodami s jogurtem, zakysankou nebo tvarohem ...
a pak už jen léto v papulce :o).



Sladké, sluníčkové léto nám všem, v puse i na duši ...

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jj.byla to bašta nebeská ;-).Děkuji moc za návštěvu.Chodím k tobě taky pravidelně,ovšem komentáře mi nejdou poslat :-(.H

      Vymazat
  2. To není fér...měly by se posílat i vzorky na ochutnání... =o) I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby to šlo,poslala bych hned,zbyla kopa.H.

      Vymazat
  3. U nás se taky jahody konzumují výhradně čerstvé, obvykle jen tak samotné. Já si je ještě občas nakrájím do jogurtu nebo ovesné kaše. Jediná "teplá" úprava jsou tvarohové knedlíky, které dělám ve dvou variantách - jahody dovnitř nebo takové nočky s jahodovou omáčkou (na ty mám recept tady na blogu - http://werka13.blog.cz/1506/strapate-tvarohove-knedlicky-s-jahodovou-omackou - tak můžeš třeba někdy vyzkoušet).
    Máš moc pěkné fotky, přímo lákají k nakousnutí. Mně focení jídla jde mizerně :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni,já knedlíky dělám taky jen tvarohové těsto a rozmačkané čerstvé jahody nahoru.A když se dá ještě šlehajda vavrch,je to chut nebeská ;-).H

      Vymazat

Děkuji moc za váš čas a chuť, přidat mi sem i pár řádků ...