Nebo taky "Člověčí chroupání" by se spíš hodilo...
Tento název slané dobroty mě napadl téměř okamžitě,
když jsem zkoukla výsledek receptu,
který na mě už párkrát vyskočil na internetu...
A protože je tak jednoduchý, jak jen už jednoduchý může být,
vyzkoušet jsem ho konečně už prostě musela i já ...
Takže pokud hledáte něco jiného než obyčejné Bohemie a tyčinky z listového těsta,
třeba na silvestrovské chroupání zkuste tyhle křehké sýry...
Těsto opět jednoduché jako písnička...
100g másla
100g hladké mouky
100g na jemno nastrouhaného sýru
1 žloutek
1 žloutek
trochu soli
Zpracovat, nechat alespoň hodinku zabalené ve folii v lednici,
pak vyválet, nakrájet, vykrájet a péct na 180st. asi 5 min.
Křehké Myší chroupání jistě potěší i v tento přecukrovaný čas
a když máte k tomu třeba vychlazené moravské,
můžete slavit klidně i den, dva dopředu...
Takže na zdraví a s chutí do posledních hodin končícího roku...
Vypadají fakt k nakousnutí. Já dělala podobné do jednoho swapu (podle blpgu Pradobroty) - jen byl trochu jiný poměr surovin a přidával se olivový olej. Měla jsem s nimi docela úspěch, ale sama jsem je ani neochutnala ;-). Budu je muset někdy udělat pro nás doma...
OdpovědětVymazatHezký večer
Stáni, máme to podobně, taky já jsem chutnala až jeden kousek večer :o).Ale mám radost, že chutnají ostatním a budou tak u nás jako náhrada za ty všechny "pytlíkové slanosti".
VymazatPohodové poslední dny v tomto roce přeju. H.
Hani- Tvoje myší chroupání vypadá báječně..a po těch všech dobrůtkách- i hodně sladkých - bych si dala hned!!! Připomněla jsi mi, že několik "předsilvestrů" bylo lepších než Silvestr :o))) Přeji krásný povánoční večer!!! Jarka
OdpovědětVymazatJarko, taky nejsem zastáncem veselí na povel na Silvestra, většinou jiné dny se povedou víc než tento, který stejně každoročně trávím v práci... Ale i tak přeju vám i pro sebe,ať ty poslední dny a hodiny jsou klidné a pohodové. H.
VymazatHani to vypadá opravdu náramně. Asi zítra ještě vyzkouším a z poloviny i pro mne-bezlepkově.. I když u nás Hančina štola (tak má u nás pracovní název😉) vede na celé čáře.Hani přeji ti ze srdíčka krásné chvíle starého roku a ty nejkrásnější a nejšťastnější dny roku nového. Z❤❤
OdpovědětVymazatJé Zdeni,budu ráda i když Chroupání bude taky chutnat ;-) .Jsem ráda,že štola šmakuje :-).Děkuji za přízeň v letošním roce a taky přeju vše dobré v tom roce novím.H.
Vymazat