čtvrtek 29. prosince 2016

Předsilvestrovské Myší chroupání ...

Nebo taky "Člověčí chroupání" by se spíš hodilo...
Tento název slané dobroty mě napadl téměř okamžitě, 
když jsem zkoukla výsledek receptu,
který na mě už párkrát vyskočil na internetu...


A protože je tak jednoduchý, jak jen už jednoduchý může být,
vyzkoušet jsem ho konečně už prostě musela i já ...
Takže pokud hledáte něco jiného než obyčejné Bohemie a tyčinky z listového těsta,
třeba na silvestrovské chroupání zkuste tyhle křehké sýry...

Těsto opět jednoduché jako písnička...

100g másla
100g hladké mouky
100g na jemno nastrouhaného sýru
1 žloutek
trochu soli

Zpracovat, nechat alespoň hodinku zabalené ve folii v lednici,
pak vyválet, nakrájet, vykrájet a péct na 180st. asi 5 min.

Křehké Myší chroupání jistě potěší i v tento přecukrovaný čas
a když máte k tomu třeba vychlazené moravské,
můžete slavit klidně i den, dva dopředu...

Takže na zdraví a s chutí do posledních hodin končícího roku...




6 komentářů:

  1. Vypadají fakt k nakousnutí. Já dělala podobné do jednoho swapu (podle blpgu Pradobroty) - jen byl trochu jiný poměr surovin a přidával se olivový olej. Měla jsem s nimi docela úspěch, ale sama jsem je ani neochutnala ;-). Budu je muset někdy udělat pro nás doma...
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, máme to podobně, taky já jsem chutnala až jeden kousek večer :o).Ale mám radost, že chutnají ostatním a budou tak u nás jako náhrada za ty všechny "pytlíkové slanosti".
      Pohodové poslední dny v tomto roce přeju. H.

      Vymazat
  2. Hani- Tvoje myší chroupání vypadá báječně..a po těch všech dobrůtkách- i hodně sladkých - bych si dala hned!!! Připomněla jsi mi, že několik "předsilvestrů" bylo lepších než Silvestr :o))) Přeji krásný povánoční večer!!! Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, taky nejsem zastáncem veselí na povel na Silvestra, většinou jiné dny se povedou víc než tento, který stejně každoročně trávím v práci... Ale i tak přeju vám i pro sebe,ať ty poslední dny a hodiny jsou klidné a pohodové. H.

      Vymazat
  3. Hani to vypadá opravdu náramně. Asi zítra ještě vyzkouším a z poloviny i pro mne-bezlepkově.. I když u nás Hančina štola (tak má u nás pracovní název😉) vede na celé čáře.Hani přeji ti ze srdíčka krásné chvíle starého roku a ty nejkrásnější a nejšťastnější dny roku nového. Z❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Zdeni,budu ráda i když Chroupání bude taky chutnat ;-) .Jsem ráda,že štola šmakuje :-).Děkuji za přízeň v letošním roce a taky přeju vše dobré v tom roce novím.H.

      Vymazat

Děkuji moc za váš čas a chuť, přidat mi sem i pár řádků ...